Wielewaalstraat 39b  010-3074612
Tandprothetische Praktijk Charlois

Werkwijze

U zoekt een oplossing voor uw gebitsprobleem. Tandprothetische Praktijk Charlois kan daarbij helpen. Naargelang uw situatie en persoonlijke wensen verzorgen wij voor u een passende gebitsreconstructie. Een verwijzing is niet nodig, u kunt gelijk een afspraak bij ons maken.

Vergoeding en tarieven

De gebitsprothese of reparatie wordt vrijwel geheel vergoed via de basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandzorgverzekering, dan is een volledige vergoeding wellicht mogelijk. Wij hanteren de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven.

Offerte en behandelplan

Voordat u definitief kiest voor een behandeling, krijgt u van ons een offerte en een behandelplan. Op basis daarvan vragen wij een machtiging aan bij uw zorgverzekeraar. Pas als die machtiging is afgegeven, starten wij de behandeling.

Eigen risico

Voor alle vergoedingen via de basisverzekering geldt de wettelijke bepaling dat in elk kalenderjaar de eerste zorgkosten tot een totaalbedrag van 385 euro het eigen risico zijn. Die komen dus voor uw rekening. Controleer zelf in de voorwaarden of bij de verzekeraar waar u recht op heeft. Sommige verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een vervangingstermijn van zeven jaar voor volledige gebitsprotheses.