Wielewaalstraat 39b  010-3074612
Tandprothetische Praktijk Charlois

Ik heb geen geld voor een kunstgebit

Door de oplopende inflatie en hoge energiekosten krijgen we regelmatig te maken met mensen die bang zijn dat ze niet kunnen betalen. Toch vallen de kosten erg mee, wist u dat alle reparaties van uw volledige kunstgebit voor 90% binnen de basisverzekering vallen? De prijs van een volledige prothese (boven en onder) is gemiddeld € 1.200. De basisverzekering vergoedt ongeveer 75% er blijft in dit voorbeeld dus € 300 over. Tenzij u een hoog eigen risico hebt is dat dus een stuk lager als veel mensen denken.

Wat te doen als u niet in één keer kan betalen?

Ga in gesprek met ons, wij kunnen samen kijken of er een mogelijkheid is om in termijnen te betalen. Dit is veel prettiger als afwachten tot u aanmaningen krijgt en voorkomt onnodige kosten en stress. Kunt u de eigen bijdrage ook niet in termijnen betalen, ga dan langs bij uw gemeente. Deze kan u in sommige gevallen helpen via de bijzondere bijstand om een kunstgebit te krijgen.

Vraag altijd eerst een offerte op

Hulp nodig bij geldzorgen?

Het is belangrijk dat u precies weet over welke kosten het gaat, vraag daarom altijd eerst een offerte bij ons op. Omdat de mogelijkheden voor schuldhulp per gemeente verschillen hebben we op een rij gezet wat u als inwoner van Rotterdam kan doen.

  • Budgetmaatjes 010 helpt mensen uit Rotterdam gratis;
  • Neem contact op met hulpteam Geldzaken van de gemeente Rotterdam;
  • Informeer bij uw gemeente naar een goedkopere zorgverzekering voor minima;
  • Bel 14 010, dit is de Vraagwijzer, een gratis loket van de gemeente Rotterdam;
  • Heeft u schuldhulp? Vraag dan naar Fonds Bijzondere Noden Rotterdam;
  • Staat u onder bewind? Breng het ter sprake bij uw bewindvoerder.

Wacht dus niet met een (kapot) kunstgebit

Wij staan altijd voor uw klaar, als u meer wil weten.